Namn: Lösen:

Dyk nr: 566, Malta, Cirkewwa, P29 och Rozi


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sarah Shaw  
DATUM :
2016-06-04
MAXDJUP :
32,5 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
238 ggr

Ett nöjesdyk på lördagen i väntan på kursen...

Idag skulle vi åka bil till Cirkewwa (vid färjeläget för att ta sig till Comino och Gozo. Alldeles bredvid fanns iordningsställt en bra parkering och flera nergångar till vattnet, för dykare. När vi kom dit var det flera dykare på plats redan - märks att Maltas vrakdykning lockar till sig massor av dykare.

Starta maskinen, kitta upp och knalla ner. Planen var att dyka i en triangel, först simma ut till P29 (en maltesisk patrullbåt som sänktes 2007 för dykare) och göra det vraket ca 20 minuter och sedan norrut och över till Rozi (en bogserbåt som sänktes för dykare ungefär 1998) för att sedan simma hem därifrån. Med Sarah och mig idag var Severin, en fransman. Han och Sarah dök öppet ocjh hade med sig 50% stage för att deka på vägen hem sedan. De skulle ju hamna i deko långt före mig.

Vi plumsade i och idag hade jag mina torrishandskar på mig och det var skönt. En simtur ut till P29 som tog ca 6-7 minuter. Vi höll oss på ca 7-8 meter av hänsyn till de båda OC-dykarna. Vi kom fram till P29 som planerat och gick ner på henne.Djupet var ca 35 vid sanden men det fanns inte så mycket att se där så vi tog en sväng runt vid relingen och sedan över och vraket. Någon liten penetration blev det också. En bamse stenfisk låg och vilade på vraket och så hittade vi flera fina nudingar.

Precis innan vi var färdiga på P29 såg vi en fin muräna utanför och vilandes på sanden så vi gick dit och kikade lite.

Men sedan var det dags för Rosie, en lotsbåt så en simtur över dit. Trevligt vrak det med och på ungefär samma djup. Någon penetration men annars lite fluff vid och ovanpå vraket. Här fans också en bamsestor stenfisk och några nudingar.

När jag hade ca 4 minuter kvar till deko signalerade Sarah att det var dags att vända hemåt. Så det gjorde vi, Sarah i täten, Severin som två och jag fluffandes sist. Vi stannade på 20 meter så de fick göra sina gasbyten och sedan tog vi oss hemåt. De gjorde sina dekostopp medan jag hängde och väntade. Till slut var de klara och jag bröt ytan efter 69 minuter.

Sedan bilfärd tillbaka och slakta maskinen, skölja alla grejer och så var det klart för idag.

Vikt: 2 kg
SP: 0,7-1,3
pO2: 1,29
CNS: 33% TOT: 33%
OTU: 90 OTU: 90