Namn: Lösen:

Dyk nr: 798, Landsort - "TB 388"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-06-04
MAXDJUP :
22,7 meter
DYKTID :
67 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
323 ggr

Strålande solsken och premiärtur med Tulles konverterade skuta som nu fungerade utmärkt som dykbåt. Jag anlände Landsort i ottan och undrade vart de övriga var, Tulle lät något förvirrad när jag ringde och jag kunde konstatera att jag hade anlänt en timme före utsatt tid. Det gav dock tid till att köpa kaffe, packa scrubber och småprata med en fiskegubbe i hamnen som skrockade åt oss som ville hitta nya vrak. "Grabben vi dök allt på 60-talet". :-)

Jonas anlände och vi packade båten, sen begav vi oss mot "Astrid" som Tulle fått ett fint eko på tidigare. Väl på plats blåste det otrevliga vindar och det gjorde inte så mycket för efter att ha åkt över positionen ett antal gånger enades vi alla tre om att det var inget vrak utan en sten.

Vi tuffade vidare och efter att ha diskuterat möjligheterna att få en hyfsat gung-fri ankringsplats så enades vi om TB388 som jag var säker på att jag dykt tidigare. Det visade sig att jag hade fel.

Jag och Jonas hoppade i, vi följde först slänten ner och hittade några små kablar. Tulle hade sagt åt oss att "följ kabeln" så simmar ni på vraket. Att det var en kabel i storleksordningen 1 dm i diameter hade han dock missat så de 3mm som vi följde var något helt annat :-)

Vi hittade till slut rätt. Vraket har arbetat sig ner i leran rätt rejält och det har bildats en meterhög vägg på ena sidan. I fören ett stort ankarspel, på däck en skottkärra. Värt ett dyk.

JJ + 80cf