Namn: Lösen:

Dyk nr: 18, Nacka strand


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tobbe och Tesa  
DATUM :
2002-09-10
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
30 minuter

Nacka strand igen - nära och enkelt = latdyk.

Tesa skulle ringa mig innan de åkte ... glömde det så vi blev en halvtimme sena och det var rejält mörkt när vi skulle hoppa i.
Går ner med 6 kilo och lampan (lite tung). Simmar ut till lilla vraket på högersidan, denna gången har jag lugn nog att kolla runt, och en egen ljuskälla underlättar :-)
Simmar bort till andra vraket (passar på att silta upp lite extra när jag kollar ev skatter på vägen).
Innan vi kom fram till "rätta" vraket simmade vi på någon annan båt som låg på vägen (rätta mig om jag har fel Tobbe). Även här utnyttjar jag mitt nyvunna lugn och simmar runt och kollar det jag själv tycker verkar intressant, dock sneglar jag hela tiden på Tesas och Tobbes ljus och vill _inte_ tappa bort dem - det händer lite senare ändå...
Men före vi tappar bort Tesa hittar Tobbe en stooor firre. Lake?? Den är gott och väl en halvmeter lång och platt och bred framtill, och spräcklig. Jättecoolt att möta en så stor fisk. (Kommentar: när Tobbe först fick syn på den såg han först bara ett siltmoln - hans första tanke var: Var är Sara...? Va? Tro att jag skulle silta upp hela tiden, hrmpf, fräckt!)
Jag hänger hur som helst på Tobbe som fortsätter och det är nu vi tappar Tesa, hon simmade visst in i stora vraket tror jag.
Jag och Tobbe dekar med hans säck och jisses vilken fiffig uppfinning det var! Linrulle och säck står numera på önskelistan över den aldrig sinande listan av bra-å-ha-eller-måste-ha-dykattiraljer.
Upp, Tesa kommer upp efter ett par minuter och vi simmar in mot en väntande Fille som agerat ytorg.
Ett bra dyk. Jag kände att dykningen hade lossnat rejält och fick beröm av Tobbe för avvägningnen mot slutet. Skäll av Fille dock, för mina djup under SALT-resan.
Gula M får stå för kaffe och efterprat. Åker hem glad och nöjd.