Namn: Lösen:

Dyk nr: 36, Manskär-Väderöarna


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2002-09-08
MAXDJUP :
25,5 meter
DYKTID :
40 minuter

Så var det dags för Väderöarna igen. Denna gång hade jag med mig min trogna parkamrat Anders.
Morgonen började lite kaotiskt när klockan ringde 05.50 på en söndag. Inte nog med att det var tidigt. När jag hade satt på min mobil så får jag ett meddelande från Dykleif i Hamburgsund att de skulle ha genomgången en timme tidigare än planerat! Det hade vi ju inte räknat med. Så det var bara att kasta in grejorna i bilen, ta med sig mackan och hoppa över tandborstningen. Jag mötte upp Anders vid macken och kastade över allt till hans bil. 130 var siffran på medelhastigheten upp till Hamburgsund. Tro det eller ej. Men vi han till klockan 08.05.
Vi åkte ut med den stora båten. Så det blev lite tid över till mental träning. Eller som vi lekmän säger. Sömn!
När vi kom ut till dykmålet blev det full rörelse på båten. Helt plösligt blev det trångt. Vi valde att vänta till sist. Vi hoppade i och gick ner till vårt utvalda djup. Vi dök med berget på vänstersidan hela dyket. Det fanns mycket att se och sikten var väldigt bra. När dyktiden började ta slut gick vi upp en bit och fortsatte. Efter ett tag försvann berget och det var bara en massa tång kvar. Så vi beslutade oss för att göra en uppstigning från 10 meter. Långsamt gick vi upp och när vi bröt ytan var vi en bra bit ifrån utgångspunkten.
Lunchen avnjöt vi i solsken på ett par klippor.

Vi såg: Stora gyltor, blågylta, torsk, ishavsstjärnor, solstjärnor, hummer, maskeringskrabba, trollhummer, krabba, snultror och massa mer.