Namn: Lösen:

Dyk nr: 584, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-09-11
MAXDJUP :
29,5 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
284 ggr

Tjohooo! Ett litet plums med MR skulle det bli. Den fina kamraten fixade sig fri från sin beredskap bara för att dyka - och med mig. :-) Dessutom var han nycertad Tec 65 så nu var det ännu mer en ära för mig att få dyka med honom (det är alltid en ära men ännu mer nu).

Platsen bestämd till Käppalavraket och tiden till 11:00. Jag hade monterat diverse hem-svetsade ringar och bytt tillbaka manschetterna till torrhandskar så jag var ivrig att se hur allt funkade.

Ramlade väl in en kvart i elva och MR var redan på plats. Vi pratade lite om beredskap och dykning (inklusive hans tech-kurs) medan vi gjorde iordning oss. Allt i lugnt och ro.

Jag hade inte så mycket av vare sig O2 eller diluent men planen blev i alla fall ett besök nere på vraket och sedan, om sikten var OK, ner efter väggen och ut över botten nere vid 30 meter. Sedan tillbaka och så skulle MR öva skruva kran och kolla upp hur min slingflaska låg utefter kroppen (med justeringarna jag gjort).

Vi följde planen men besöket vid 30 blev lite kort då jag inte ville få slut på O2. MR provade skruva kran och så sköt han sin korv. Min flarra låg tydligen OK men jag behöver nog höja upp d-ringen på ovansidan någon centimeter till. Fick i alla fall både fast flarran och av den själv.

Mysigt dyk fick vi. Trots att min vänsterhandske läckte rejält och hålet under vänster arm gått upp igen så det blir lite blött... Får dra om manschetten och lämna in dräkten till Alex så han får laga hålet igen.

Mycket mysigt och stort tack till världens bästa MR!!!


Vikt: 1 kg
SP: Flytande (max 1,4)
pO2: 1,29
CNS: 21% TOT: 21%
OTU: 57 OTU: 57