Namn: Lösen:

Dyk nr: 588, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-10-29
MAXDJUP :
14 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
307 ggr

Lördagsdyk med PB. De andra grabbarna tyckte att jag skulle haka på ner till Vagnis på söndagen, men redan 09:00 kändes lite tidigt så jag kollade med PB istället och han kunde!

Planen blev Värdshusvraket och 11:00 - lagom tid för en trött gammal gubbe... Efter nymonterade handskar och lite justeringar på trimmet så skulle det bli spännande att prova igen.

Jepp, det strulade på en gång och lite diverse olika saker:

- Läckande inflator skruv till vingen så det pyste hela tiden. Trodde först att det var kopplingen på inflatorslangen men det var själva gängan i inflatorn. O-ringen var satt inte där den skulle.
- Hopplöst svårt att hitta dumpventilerna på både vingen och lungorna. Letade och letade som en galning och tränade på att få tag i dem. Efter lite flyttande av lampsladd så blev det bättre, men den där lilla pluppen flyter mest omkring. Ska sätta en liten bult i den så den hänger ner bättre.
- Vatten i loopen hela tiden så att det gurglar rejält mest hela tiden. Nu kan det ju delvis bero på att jag drog i dumpventilen lite då och då (när jag väl fick tag i den).
- Rejält läckande handskar, oklart var men sjöblöt blev jag. Handskarna var ju nybytta och jag tror inte att det är i handskdelen av systemet det läcker. Snarare i kopplingen mellan eller i manschettdelen. Nu får det bli fasta handskar!
- Tillflödesslangen till MAV:en lossnade igen. Så nu tar jag ur dem ur D-ringarna och har dem bredvid istället. Jag tror att det är när de "åker upp mot D-ringen" som den hakar loss.

Men trimmet var bättre och det är nog delvis för att jag flyttade allt ett hack men troligen också för att jag använde 80cf-flaskan som slingflaska istället för 40:an.

Summa summarum så blev det mest knäppa sig på 3-14 meter med lite yta för att tömma loopen på vatten och sedan ner igen så något vrak blev det inte. Men man är lyckosam som har tålmodiga dykkompisar! PB var hur tålmodig som helst och kikade mycket på mina försök att lokalisera dumpventilen och flyttade lite sladdar mm så att det skulle bli lättare.

Till nästa helg är justeringarna gjorda och fasta handskar ska fixas i veckan.

Tackar ödmjukast min buddy för det oändliga tålamodet. Stackarn har rejält ont i axel och kan knappt lyfta på armen. Hoppas det blir någon åtgärd efter magnetröntgen så att du blir bra snart!

Vikt: 1 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 0,8
CNS: 16% TOT: 16%
OTU: 45 OTU: 45