Namn: Lösen:

Dyk nr: 589, Harm, Lillsved Värmdö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-11-06
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
274 ggr

Söndagsdyk med PB skulle det bli! Men PB hade förväxlat dagarna och kunde därför inte. Letade desperat efter en annan buddy och till slut fick jag OK från AL som var på för ett dyk på Harm.

Kyla och blåst var det man vaknade upp till på söndagmorgonen... Ca -3 grader, men med blåsten så visade mätaren på -7,8 - brr. Men upp kom jag och AL bekräftade på morgonkvisten (han har sommarsulor på bilen och skulle det bli allt för snöigt så ville han inte ut och åka).

In i garaget och starta upp maskinen för att lasta den i lånebilen (min har något elektronikfel så helljuset inte funkar och är på verkstaden).

Jaha, tokfel på maskinen vid uppstart. Hamnar direkt i dykläge men med en massa symboler blinkades och tjut. Ger upp efter både batteribyte och fyra omstarter. Förb elektronik - det vill sig verkligen inte för mig dessa dagar när det gäller elektronik! Ringer AL som är bussig och tar med sig ett dubbelpaket fyllda med luft och ett par (nåja, en) reggar så att jag kan dyka i alla fall! Så det blir ett OC-dyk idag!

Båda blev förstås försenade och vi ramlade in strax efter elva, AL strax före mig. Lite snorhalt på vägen så det var bara att ta det lugnt.

Det brallade på rejält ute vid Lillsved. Det var nästan så att man kunde surfa på vågorna invid land och snöspiken for mer vågrätt än lodrätt.

Vi satte på min platta på hans dubbelpaket och monterade regen. Snabbt ombyte och ut till stranden. Idag skulle jag dyka med de fast monterade handskarna också för första gången.

Ner i spat och noterade att sikten var OK, inte lysande men helt OK. Först simmade vi lite fel (ut mot ön) men efter ett litet ytbesök så korrigerade vi kursen och tog oss bort till linan. Sedan följde vi den ut mot vraket. Lite ovant med OC men helt OK.

Det blev motsolsvarv och sedan in genom kollisionshålet. Lite lastrum och lite styrhytt och runt-fluff. Det började bli lite kallt och efter en stund var vi färdiga. Så vi tog linan tillbaka och in mot land efter säkerhetsstopp. Bröt ytan efter 62 minuter. Lite kallt om fingrarna men tätt! Lite blöt om ryggen så kanske att jag har ett litet hål där med...

Snabbt ombyte och sedan iväg hemåt. Idag behöver inga lungor sköljas utan bara att hänga upp torrisen.

Tack så hjärtligt AL för lån av dubbelpaket och för dyksällskap! Alltid ett nöje. Idag snöade det och blåste svinkallt, men otroligt trevligt att dyka!

LUFT
Temp: 4 C
Sikt: 3 m
Dräkt: Torrdräkt
Bly: 3 kg
190 BAR -> 85 BAR (12l, 200BAR)
SAC: 20l/min