Namn: Lösen:

Dyk nr: 590, Båtmans Brygga, Saltsjöbaden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-11-27
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
285 ggr

Fick till ett litet söndagsdyk med DB. Dagen efter hemkomsten från senaste Kambodja-resan så var det skönt att få göra ett litet plums. Mest för att träna på avvägningen och "trivseln" med BMCL. Men också för att se om jag skulle bli blöt på ryggen igen (är det något hål på ryggen i dräkten???). Just det, jag har bytt placering på dräktgasflaskan också. Nu sitter den med flaskspänne på DIL-flaskan.

Söndagen började tidigare med att konstatera att det blåste småjävlar och att det hade småsnöat lite på natten, men inte så att det täckte marken. Hade bestämt 11:00 vid Båtmans Brygga så det var bara att starta upp maskinen hemma och lasta bilen för att åka strax före 10:00.

Ju längre söderut jag kom desto mer snö var det. Lagom till man kom ut till Saltis så snöade det rejält och ett par-tre centimeter snö låg på marken. Men det gick bra att ta sig fram och jag gled ner till dykplatsen några minuter tillgodo. DB var redan på plats.

Eftersom det snöade och blåste som attan var det inte så mycket snack, utan mest planera fluffet och ta på sig allt. Märkte att dräktgasslangen var för kort så den spände rejält. Får byta den till någon längre när jag kommer hem. DB ville inviga sin nya värmeväst och se så att allt funkade bra inför turen till Plura på onsdag och Full cave-utbildningen som han skulle göra där. Planen blev att gå ner till djupa ekan, sedan upp till grunda ekan och sedan öva uppstigning vid bojstenen.

Allt flöt på bra, men det kom in rejält med vatten vid bröstet när jag pytsade i luft i dräkten. Tänkte inte så mycket på det till en början... Avvägningen kändes bättre men jag undrar om jag inte är för tung för jag var tvungen att trycka i mycket luft i vingen så fort vi gick djupare. Kanske nya vingen och T-styckena som är tyngre än originalen gör att jag måste ta bort det lilla kilo bly jag har.

Vi följde planen och det kändes ganska bra. Men efter att vi kommit till bojstenen så föreslog DB att vi skulle ta en sväng till till djupa ekan istället för att öva uppstigning. Det kan ha att göra med att kättingen for rejält upp och ner eftersom det "vågade" rejält vid ytan så vi gjorde så. Efter det så gled vi sakta uppåt i maklig takt. Stannade till på 6,2 meter och låg där i knappa tre minutrarna för att ändå ligga rejält stilla en stund. Sedan gled vi upp och jag bröt ytan efter 50 minuter. Märkte direkt när jag reste mig i vattnet vid stranden att det forsade vatten nerför brösten och ner i benen. Något läck är det!

Inte så mycket att snacka om i snöstormen, utan det var bara att slänga av sig grejerna och hoppa in i bilen dyblöt.

Men det var fantastiskt mysigt att få dyka igen! Tack så mycket DB!

Vikt: 1 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 1,2
CNS: 23% TOT: 23%
OTU: 62 OTU: 62