Namn: Lösen:

Dyk nr: 593, Värdshusvraket


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-12-26
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
295 ggr

Dykdags på Annandag Jul! Meningen var att jag skulle göra ett Julaftonsdyk men det blev lite tjorvigt så jag fick inte ihop det. Men nu så skulle det i alla fall bli ett!

Fick med mig PB som dykkompis och vi bestämde Värdshusvraket samt 11:00. Sist vi var här strulade det ju för mig så vi kom aldrig ner till vraket då, men nu verkade allt vara i sin ordning.

Morgonrutinerna som vanligt och jag drog iväg för att vara i god tid till 10:30 som vi ju bestämt (!). Framme vid Haga Norra pep Samsungen till och påminde om ett evenemang - dagens vid Värdshusvraket. Men... det stod 11:00! Jaha, då var jag ute i väldigt god tid, ramlade ner på dykplatsen redan 10:15 så det kan man säga var i god tid.

Medan jag väntade på PB så ramlade finaste MR ner!! Inte för att dyka, men väl för att kramas och tjata lite. Himla glad att se honom igen - det var bra länge sedan nu. Lite jobbig period för MR och orken finns inte riktigt. Men kanske att han kommer med till Nyårsafton istället - det vore kul!

Det brallade på rejält idag och vågorna gick höga, högsta jag sett härinne i sta'n. Undrar om det också gör att det blir strömt som attan...

PB ramlade in, han också i god tid (om man räknar den förutbestämda tiden vill säga - och det ska man ju). Glatt återseende även där och så pratade vi alla tre en stund innan MR begav sig hemåt igen.

PB och jag gjorde iordning oss och klev i vid stora trädet (närmast bänkarna). Någon hade satt fast en lina som vi antog var för att kliva i och ur. Lite smidigare var det där än vid "vanliga" stället. Vi hjälptes åt med diverse huvor och sedan var det dags att glida ner. Planen idag var att glida ner till linan, checka av där och sedan ta oss till vraket. Längre än så planerade vi inte. PB hade julklappen med sig (en ny backup-lampa som han vill prova) och jag med ett extra kilo (var lite lätt förra veckan).

Vi följde planen och kom så småningom fram till vraket. Vi körde medsols så att vi gick mot aktern och rundade den. I en liten vid sväng så kommer man du direkt på pråmen också så den fick sig en ordentlig genomgång den med. Gled tillbaka till vraket vid fören och sedan upp på däck. Jag gled mest omkring medan PB drog ner i lastrum och kikade in både här och där. Sikten var väl ganska OK för att vara här, kanske 2-3 meter...

Tiden ramlade på så när vi gjort det mesta och var framme på akterdäck och PB signalerade "vad gör vi nu" så kändes det ganska lagom att vända om (datorn visade på 45-50 minuter). Så jag signalerade retur och PB OKade det.

Vi gled ner mot linan och följde den tillbaka. Vi hann väl en 5-10 meter innan en jättebåt (?) gled över oss. Det vibrerade rejält i vattnet och ljudet var galet högt. Bra tryck i vattnet blev det också av propparna. Det var bara at simma emot vad man klarade. Sikten blev noll då allt sediment lyfte från botten. Lite kul är det allt och framförallt så är det liksom MYCKET...

Men inga missöden och vi kunde snart återvända mot igångsplatsen och sedan upp mot ytan. Bröt den efter 61 minuter, strax efter PB.

Sedan var det bara att släpa sig upp och göra allt i omvänd ordning. Vips så var bilarna lastade igen och det var dags att ta adjö för idag!

Stort tack bästaste PB för idag! Som vanligt ett stort nöje att dyka och att göra det med dig!

Vikt: 2 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 1,26
CNS: 29% TOT: 29%
OTU: 78 OTU: 78