Namn: Lösen:

Dyk nr: 594, Svartfotsvraket, Djuröbron


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-12-30
MAXDJUP :
15 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
266 ggr

Kvällsdyk med MH, CM, AL, JM, DB och PS.

Planen var att ta en dykfika hos AL på verkstan innan dyket och sedan bege sig ut till Svarten för ett litet nattdyk, men med trafiken så siktade jag på att åka direkt ut. Kom fram dryga halvtimman innan sagd tid och hade god tid att lasta ur bilen och ta ner slingfaska och fenor/mask till vattenlinjen. MH var sedan på plats och vi började tjöta lite innan CM landade.

Efter en kort stund var så DB, AL, PS och JM på plats och vi gjorde iordning oss. Planen var... ja vad vad planen egentligen? Lite fotande skulle det bli och det blev en rackarns massa lampor till vattnet...

I spat vid 17:30 och glida iväg. Idag tog det emot ordentligt, det var som om jag satt fast någonstans, segt som attan.

Framme vid vraket blev det mest kaos då det skulle fotas och filmas. Hakade på DB i genomsimning under vraket men han stannade där länge så jag försökte knö mig under honom och fram. Gled runt lite men tröttnade på kaoset ganska snart. Lite problem med luftvandring i dräkten gjorde att jag fick kämpa en hel del också. Fick lite kramp i vänsterbenet så jag sökte upp MH och meddelade att jag vänder om.

Lugn tillbakafärd och jag bröt ytan ensam efter 45 minuter. De andra syntes komma tillbaka ca kvarten efter att jag var uppe.

På hemfärden stannade MH, DB, JM med flickvän och jag på McD i Mölnvik och käkade, sedan hemfärd.

Ingen mening med att lasta ur bilen då det skulle bli Nyårsaftonsdyk kommande morgon.

Tack för ikväll folks, riktigt trevligt om än lite väl kaosartat! :-)

Vikt: 2 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 1,1
CNS: 19% TOT: 19%
OTU: 53 OTU: 131