Namn: Lösen:

Dyk nr: 595, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2016-12-31
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
249 ggr

Traditionellt Nyårsaftonsdyk med SWE. Till idag skulle PB, MN, MR, Dp och jag dyka Trassel. Tiden satt till 10:30.

Då jag plumsade kvällen innan var grejerna redan i bilen (orkade inte lasta ur) så det var bara att glida iväg 09.00 för att hinna med 10-färjan från Vaxholm. Vid färjelägret träffade jag på MN och snart kom även MR dit. Vi hann med 10-färjan som planerat och vi tre var först på dykplatsen denna dag. Men prick 10:30 så landade PB och DP. Den senare bara för at hälsa på - inget dyk för honom denna dag p g a ryggpaj.

Vi andra gjorde oss iordning och plumsade snart i. Jag först ner och landade lite fint på ca 4 meter för at vänta in de andra. Snart ramlade de ner en efter en. Men MR signalerade läckande handske så jag signalerade åt de andra att dra iväg medan jag inväntade honom.

Efter en stund kom han ner igen och vi gled sakta iväg mot vraket. Idag kändes det väldigt bra, avvägningen var helt perfekt och det skulle bli ett mycket kontrollerat dyk på de olika djupen. Sikten var sådär men det var skönt att bara ligga och hänga medan de andra jobbade runt i vraket. Jag kunde göra precis hur jag ville och det var verkligen njutbart. Den ena efter den andra gled ner i vraket och siltade lite medan jag väntade en stund. När de kändes klara tog jag mig ner i lastrummet och runt lite överallt. Lugnt och stabilt.

Efter dryga halvtimman föreslog PB att vi skulle leta efter lastbilen så vi gjorde så. Efter en bra simstund (lite motströms tror jag) hittade vi den. Lite undersökning och sedan tillbaka på mitt initiativ. PB och MR drog iväg först medan MN och jag slappade på vägen tillbaka. Ett gäng minuter stilla på 5 meter och sedan upp till ytan under full kontroll. Bröt ytan efter 64 minuter på datorn.

Glada i hågen (jag nog mest efter det som jag tror var det mest stilla RB-dyket) efter årets sista dyk återstod bara hemfärden.

Tack för idag pojkar! Riktigt trevligt!

Vikt: 2 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 0,9
CNS: 21% TOT: 40%
OTU: 60 OTU: 191