Namn: Lösen:

Dyk nr: 344, Finland, Haveri guldgruva - North


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hirvimies  
DATUM :
2017-01-08
MAXDJUP :
35,6 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
182 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Fick till ett sent planerat dyk med Janne Hirvmies vilket allt där trevligt. Dyken blir ofta bra i Haveri med Janne då vi dykt mycket här tillsammans. Nu på vintern är det alltid lite mer småbökigt med de mesta så lusten till ligga på deco är begränsad. Helst bara någon minut på 6, sen vill man upp.

Inför detta dyk fick vi först slå upp vaken med motorsåg och diverse spadar men det gick fint då det varit öppet här bara för ett par veckor sedan.

Dyket gjorde vi på North/mainline men då man inte kan ytsimma över brottet blir penetrationen kalkylerad hela vägen från vaken. Allt gick fint och vi hamnade ner på 35 meters nivån och Hirvmies gjorde fast linan och drog jumpspoolen in mot mainline och gjorde fast den.

Sikten var sisådär och vi såg inte särskilt mycket. Gick förbi jumppilarna till vaakaluola men när man inte ser andra sidan är sikten inte nå värst.

Vi fortsatte in cirka 30-40 meter och sedan fick det vara nog. Kollade in hålen i golvet ner till de djupare planet, undra vad som finns där nere..

Tillbaka ut igen, tog loss linan och tog oss tillbaka uppåt för uppstigning och tillbakasim. I slutet av dyket var min högra hand riktigt kall igen och börjar nu nästan vara säker på att felet ligger inte i handsken utan det måste vara fel med handledstätningen eller dräkt.

Dyket var iaf överlag riktigt bra än om lite småkyligt efter en timme i vattnet.

D12 - EAN27
7 liter - Oxygen
6m - 5 minuter på syre