Namn: Lösen:

Dyk nr: 598, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2017-01-22
MAXDJUP :
23 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
274 ggr

Back to Käppala för lite träning! MR, den trognaste och mest tålmodige av alla ställde upp och ville plaska med mig! Efter lite konversation bestämde vi Käppala igen och 10:30 som samlingstid.

Ramlade iväg i god tid och landade på plats ca 10 minuter före utsatt tid och MR var redan på plats. Idag skulle det tränas på avvägning med maskinen i DECO-läge och för att se om det var någon skillnad mellan dräkterna tog jag gamla dräkten. Bra också att testa dess täthet efter senaste lagningarna inför resan till Sharm senare i vår.

Precis när man är klar med torrisen på kom ett obönhörligt behov av att tömma tarmen (igen) så det var bara att ta av sig allt igen och läcka en mocka bland de "fina" Lidingöhusen. Som tur var hade MR dasspapper med sig... Efter dagens tredje tömning kändes allt betydligt bättre och vi kunde plumsa i. Även idag tog vi språnget från kanten, nu med fenorna på och slingflaskan i handen.

Planen av ner och väga av där linan börjar (ca 3 meter) och sedan ner i etapper på 5, 7 och 11-12. Stanna upp på de olika djupen och väga av och se hur det kändes. Om allt var OK skulle vi ner till vraket och glida runt och kika lite på det. Avslutningen sedan med omvänd manöver och stopp på redan nämnda djup. Förhoppningsvis med god kontroll...

MR hade kameran med sig och skulle filma lite. Jag bad honom också kolla hur min slingflaska ligger utefter kroppen för att se om det behöver justeras ytterligare. Kände direkt i vattnet att vänstra D-ringen satt lite väl högt upp - nästan på axeln - men det var inga större problem att haka fast flarran.

Vi OKade och gled ner till linan och skylten. Mumma, god avvägning och kontroll! OK där och sedan etapperna precis som planerat. Allt flöt perfekt, god kontroll och inga som helst problem! Tänk vilken skillnad mellan dräkterna, det är ju galet. Så det var ju bara att glida ner till vraket och kika runt lite. När vi kände oss färdiga med det så tecknade vi retur och påbörjade uppglidningen efter linan. Banne mig gick det precis lika bra på vägen upp. Rena rama glidaren! Allt funkade klockrent. Olika etapperna som vi skulle, över tre minuter STILLA på 5 meter och ytterligare två LIKA stilla på 3 meter. Till slut god takt och kontroll hela vägen upp till en meter. Fantastiskt skönt! Vi bröt bägge ytan efter 50 minuter.

Helt torr var jag ju inte utan ganska blöt i ryggen så det får bli en sväng till DV innan april för att fixa. Men idag kändes det helt OK.

Fantastiskt riligt att det funkade kanon! Frågan är nu om det är dräkterna som skiljer så mycket eller om det är en kombo mellan dräktskillnad och "skallen". Det återstår att se.

Oerhört tacksam över min kompis MR - tack och bock! Som alltid en ren glädje att dyka med dig och i dag var det en hit!

Vikt: 2 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 1,2
CNS: 22% TOT: 22%
OTU: 59 OTU: 59