Namn: Lösen:

Dyk nr: 600, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2017-02-11
MAXDJUP :
22,5 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
276 ggr

Back to basics!

Lördagsdyk med MR skulle det bli - nu tillbaka till frontlungorna. Måste ju få det att sitta inför kursen i april och det är tryggare (mer känsla av kontroll med dem än med bmcl). Nu kör jag så till efter kursen och sedan börjar jag om med baklungorna efteråt.

Lite mek med setupen så att det passar med frontlungorna och sedan redo för dyk. Planen var 10:30 och Båtmans brygga den här lördagen. Men sent på fredagkvällen ville AL haka på och vi bestämde 11:00 så junior fick lite sovmorgon...

Kom iväg bra efter maskinstarten och var nästan framme när MR ringer och meddelar att isen ligger tjock på plats. Efter lite samtal är alla tre överens om omgruppering till Käppala. Där var det isfritt och förberedelserna kunde börja. AL ramlade in - nyrakad och såg ut som en tonåring (:-D). Strax efter kom MR och vi var samlade.

AL skulle prova en ny dräkt - helgummi med gummihuva utan halstätning. Jag med ny huva för att se om den sitter lite lösare över käkarna (men de gjorde den inte). Vi gjorde upp att köra normalt dyk den här gången. Lite lägre vatten idag, men både MR och jag hoppade i från kanten. AL gick ner och i från stranden.

Japp, mycket tryggare! Med fmcl sitter ju dykningen som den ska! Mer bråte på framsidan och på sidorna av huvudet så mindre rörlig och mindre åtkomst för armarna men det är betydligt stabilare! Så dyket blev precis som det skulle. En lugn sväng ner till vraket, ett par vändor på detsamma och sedan en lugn färd tillbaka. Bra stopp på både 5,5 och sedan på 2,5. Görskönt! Bröt ytan efter 46 minuter och konstaterade at det var bra med issörja invid stranden.

En fika på Preem på vägen hem och sedan var det klart för idag.

Tack så mycket MR och AL! Dyka, det är grejer det!


Vikt: 2 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 1,28
CNS: 19% TOT: 19%
OTU: 51 OTU: 51