Namn: Lösen:

Dyk nr: 602, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2017-03-05
MAXDJUP :
23,5 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
272 ggr

Söndagsdyk med DB. Hade lagt ut krokar i både CC HDG och SWE och träff fick jag på DB - kul! Vi bestämde ganska raskt Käppalavraket och tiden 10:30.

Vaknade i god tid och det var en lugn morgon med frukost och dubbla vraksänkningar. Kvicksilvret visade på -2 men ganska mycket vind så barometern visade motsvarande -9-10 grader, men det var soligt och med mestadels blå himmel.

Ramlade ner till dykplatsen på ön några minuter före utsatt tid och där var redan DB på plats. Det brallade på bra och gässen gick på sjön.

Vi kittade snabbt upp och gjorde dykplan. Sedan plumsade vi i från betongbryggan. Tappade stagen från ytan men den gled ner på ca 5 meter så det var ingen match att hämta upp den på vägen ner. Lite knepigt att få fast haken på nedre ringen som satt väldigt tajt mot ryggplattan men efter lite kämpande gick det i alla fall bra.

Ner till 7 meter och stämde av allt. DB pekar mot mitt förstasteg och säger att det bubblar lite och jag tänkte att det var O2 precis som förra helgen och OKar det. Efteråt skulle det visa sig att det var förstasteget till dräktgasflaskan men det fattade jag inte på hans signalering. Vi gick i alla fall ner mot vraket som vi gjorde i lugn takt. Sikten blev bättre ju längre ner vi kom. Skönt avslappnat dyk men efter en stund hade vi ju gjort vraket färdigt så vi enades om att vända om tillbaka.

Ganska OK tur tillbaka men lite kämpigt som vanligt vid ca 11 meter. Lite kramp i vänsterlåret ockcå, men det gick över efter en stund. Gled omkring en bra stund bland bilskrot och annat. Stannade till på ca 5-6 meter och gjorde en BO. Den gick bra men jag ligger ju inte stilla direkt. Men jag får i alla fall tillbaka slangen efteråt som den ska.

Lugn och fin slutfärd upp mot ytan som vi bryter efter 62 min.

Kämpa sig upp med paketet och plocka ihop allt efter dyket. Grejerna hann frysa till en del innan allt var inne i bilen igen.

En tur förbi Preem och dykfika efteråt med lite utbildnings- och dyksnack fick avsluta dykturen. Tack spå mycket för idag, DB!


Vikt: 2 kg
SP: Flytande (max 1,3)
pO2: 1,25
CNS: 27% TOT: 27%
OTU: 73 OTU: 73