Namn: Lösen:

Dyk nr: 346, Finland, Kaukajärvi, Vikmannin ranta


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tapsa Höök  
DATUM :
2017-05-01
MAXDJUP :
15,4 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
132 ggr

Efter lång tid var det dags för dyk igen. Ojjade mig inför hur allt skulle fungera, var så himla rostigt förra gången men nu tog jag av all vinterutrustning (extra superställ samt värmeväst) och det fungerade bättre. Blev mycket smidigare i vattnet (och på ytan).

Sedan var masken ett dilemma, var så otroligt dåligt sist och grundorsaken varför jag tummade dyket med hirvimies i vaakaluola.
Nu var det dock kaukkajärvi och inga betänkligheter med is och annat som störde. Det var bra med tid och kylan var inget som störde. Jag chansade inte med ny mask utan körde min Hollis och det fungerade klockrent från först början - borde hålla mig till denna mask nu i framtiden, den funkar jag bra.

Dagens dykning blev avrostning. Vi körde S-drill och V-drill på plattformen samt lite iantd-övningar att simma utan regg i munnen - blivit en favorit sedan jag hade sådana problem med detta under kurserna.

Sedan drog vi ner emot 15m vraket efter linan - sikten dålig som alltid just efter islossning men vi kom ner fint och det var någon grad kyligare här nere än på 6 meter vid plattformen.

Vi skjöt säck från 15 meter och gjorde uppstigningen, lite haffsig med jojo på både 9 och 6 meter men upp kom vi. Ytsimmade till land, packade ihop grejerna, debrief och sedan valborgsfirande på var sitt håll.

Två dykdagar till innan Sthlmsdykningen vore bra - varav en i Haveri. Det satsar vi på.