Namn: Lösen:

Dyk nr: 841, Vagnhärad, djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2017-05-20
MAXDJUP :
42,8 meter
DYKTID :
49 minuter
SIKT :
7 meter
VISAD :
121 ggr

Jesper Berglunds svensexa, del 1. Döden.

Den inte ont anandes Jesper skulle dyka med Micke och Helene "helt ensamma" i vagnhärads kalkbrott. Det var det han trodde, men i själva verket kryllade buskarna av dykare, sångerskor, en kör och vitklädda varelser.

Vår del det hela var att överraska den inte ont anandes stackaren genom att dyka upp från djupet och omringa honom. Vi släpade dessutom med 4 st videolampor som blinkade under hela scenen.

Allt började i alla fall med en lång väntan. När de dök upp vid kalkbrottet så satt vi drygt 15 personer och spanade uppifrån klipporna och när de började byta om så gjorde även vi. Men det tog sin lilla tid. Jesper som skulle dyka sidemount för första gången hade tydligen lite problem att få till allt, vi som satte uppe på klippan, fullt påklädda i underställ och torrdräkter på årets hittills varmaste dag svettades som djur.

När signalen sen kom skred vi till verket. Vi fyra dykare satt längst bak på 2 svarta bilar och sladdade ner och hoppade i vattnet i värsta swat-style. Det var magiskt skönt att få svalka av sig. Snabbt ner och bort mot avsatsen där offret med sällskap höll hus. Jag skickade upp en pet-flaska till ytteamet som var signalen för att starta undervattenshögtalaren som var riggad innan. Inget.
Vi väntade och väntade men inget hände, men till slut såg vi en Jesper som kom ner för kanten och vi skred till verket.

Allt gick sedan enligt plan, förutom att jesper var så fokuserad på utrustning och dyk att han först inte tycktes fatta vad som hände :-D

Vi lotsade upp honom på ytan och sedan tog de andra över. Helt klart ett kul och annorlunda dyk. På väg tillbaka tog vi en tur ner mot botten. Kikade in i tunneln och sedan sakta upp.

JJ + 80cf