Namn: Lösen:

Dyk nr: 153, Vagnhärad, djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-09-15
MAXDJUP :
30,3 meter
DYKTID :
77 minuter

Så kom hösten till Stockholm, nio grader i luften när jag denna valdag begav mig iväg mot västerort tillsammans med Wallner för att tanka upp flarrorna.
Ännu ett besök i kalkbrottet. Ganska mycket folk på plats och vi smidde ihop ett gäng på fem personer. Den improviserade dykplanen löd: Inte tokdjupt och avsluta på platån.

Så begav vi oss nedåt, kanonsikt! Det är verkligen något speciellt med denna plats, dessa lodräta väggar och klarblå vatten. Med Fille och Anna 15 meter under mig låg jag och njöt medans Stefan och Wallner sakta närmade sig åvanifrån.
Simmade motsols i brottet på 30 meters djup, helt underbart att ha dykare framför sig och ändå helt klart se väggen ytterligare 15 meter framför dom. Efter ett halvvarv hade jag Wallner framför mig och ser att det utefter väggen kommer en fotboll nerfallande! Wallner ser den, lyckas ta den och passar vidare till mig. Jag lyckas med två snygga fensparkar innan vi avslutar denna lek och fortsätter. Vi tar oss sakta uppåt 20 meter innan varvet är avslutat.
Där samlar vi ihop gruppen och simmar ytterligare ett halvvarv för att komma till platån där vi gör ett stopp på 12 meter, 9m med gasbyte för mig och Wallner samt 6m.
Sedan gav vi oss upp på platån, känner att jag är lite lätt med nya understället trots P-vikt och ett extra kilo.
På platån tokdyker vi, försöker mata bortskämda abborrar med musslor men det gick inget vidare. Wallner och Fille roar sig och oss andra genom att ställa sig på huvudet ;-)
Drar lite lina för tränings skull, Wallner följer och tar in lina. Börjar känna mig lätt och får Filles decoflaska vilket hjälper för stunden. Fortsätter att fjanta runt och hitta på diverse hyss. 20 bar senare känner jag mig lätt igen och får även Wallners decoflaska och en sten mellan kranarna ;-) Ser ut som en mindre gasbutik med tre decoflaskor, ett dubbelpaket och en stor sten på ryggen ;-)
Börjar så sakterliga simma hemåt, vid uppstigningsplatsen ligger snabbsimmande wallner med benen i vädret, Fille tar tillfället i akt och simmar dit och juckar lite. Jag håller på att drunkna av skratt och Wallners bergsklättring gör inte saken bättre.

Tack gänget för ett suveränt KUL dyk ;-)

2x12 LUFT , 190 -> 80 bar
7 L deco EAN 80 130 -> 80 bar

Parkamraters loggar:
Stefan Thell - Vagnhärad, djupa brottet