Namn: Lösen:

Dyk nr: 349, Karla


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hööki  
DATUM :
2017-05-26
MAXDJUP :
46,8 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
21 meter
VISAD :
428 ggr

Tidigt i våras bestämde vi att vi skulle boka med Niklas och dykcharter.se till denna helg. Tog färjan över från Turku på natten och mötte upp Niklas och de andra gästerna vid Lotshusbryggan på Dalarö vid 8.00 på morgonen och sedan bar det av ut till sjöss.

Skulle bli en lång dag, visste vi redan från början men en extrem ström på 2.5 knop gjorde det svårt för dykarna att träffa bojen. Såg det tog ett tag innan de kom ner på Para.
Efter dykarna kom upp kittade jag och Tapsa upp och gjorde oss klara för vårt livs första dyk på de otillgängliga vraket Karla.

Vi kom ner efter linan och redan på 28-29 meters djup kunde vi se vraket och några meter till och hon tonade upp sig på botten som en jättelik skepnad.

Sikten var helt fantastiskt och vi fick ett underbart dyk. Massvis att ser på. Många coola flaskor kvar på översta däcket inuti vraket.
Även porslin, dörrknoppar, ventiler och mycket annat som ligger kvar.

Vraken här ute är riktigt stora och sikten är mycket bättre oftast än vad man är van med inomskärs. Vi gick sedan föröver och då såg ut som vraket slutet menn vet var liksom hela bygget synligt i gekomskärning. Riktigt häftig plats på karla. Man kan se tre olika däcknivåer. Vi hann inte titta på detaljer och förstod som vanligt inte vad allt var som man såg men ett mäktigt vrak är Karla absolut.

Kanske kommer man tillbaka hit någongång.

Vi var spända inför strömmen på decot men det visade sig vara mycket begränsad vilket gjorde uppstigning och deco till en njutning.

Uppe på båten och sedan bar det av mot Hispania

BT 25
2 -2 - 2 - 5 - 16
D18 Tx 20/43
80 cuf EAN50
7a Syre