Namn: Lösen:

Dyk nr: 871, Gustafsberg, Oljehamnen, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2017-07-01
MAXDJUP :
11,0 meter
DYKTID :
56 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
330 ggr

Planen var V-vraken men rykten på det stora världsomspännande datanätverket Internet gjorde gällande att Jimpan skulle komma på besök med båten och ev taxa ut oss till vraket efter Gustafsberg.

På plats verkar inte ryktena vara sanna så vi svidar om och jag går ner och doppa mig för att testa avvägningen då detta är premiär för mitt nya D7 paket. Perfekt vid första testet. Något mer som är perfekt är dräkten! Nyligen hemkommen från Dräktverkstan med kedjebyte och tre lagningar gör att den är torrare än på många många MÅNGA år. Den har ju inte fått någon kärlek och omsorg sedan husbygget drog igång.

Och plötsligt dyker han upp, Jimpan, med båt! Vi hoppar ombord och far ut och ser på med spänning när styrman med precision söker position och kastar i en dykboj.
Vi går ner och... 1 meter från fören! Kan man inte klaga på!

Simmar runt och tar lite bilder/filmer. Inte någon höjdarsikt men betydligt bättre än senast jag var här. Efter 15 minuter kände jag mig lite mätt och försöker teckna "ska vi gå upp och fara tillbaka och dyka på v-vraken istället?" vilket, fullt besgripligt, Fredik inte riktigt hänger med på. Testar att locka ut honom på platten men han verkar vilja tillbaka till vraket så jag vänder åter. Försöker istället hitta motiv att fota, och vips! Så fastnar jag i sökandet. Kändes spännande på ett sätt jag inte känt på länge! Tiden bara flög iväg och plötsligt hade vi legat där i nästan en timme.