Namn: Lösen:

Dyk nr: 180, Trubaduren fyr


DYKARE :
PARKAMRAT :
Irina Sveide  
DATUM :
2017-07-20
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
12 meter
VISAD :
178 ggr

Eftersom det var i princip vindstilla så kunde vi dyka vid trubaduren! Vi var tre dykare; jag, Tim och Irina. Eftersom nån måste sitta i båten och hålla koll gjorde vi så att Tim och Irina gjorde ett dyk medan jag vaktade, därefter gjorde jag och Irina ett dyk medan Tim satt i båten. När vi kom till platsen så var det väldigt lugnt, om än ganska strömt. Strömmen tilltog dock under eftermiddagen och när jag och Irina kom upp från vårt dyk hade man ingen chans att simma emot strömmen, men vi kunde gå upp på "läsidan" om fyren och låta strömmen föra oss till båten. Vid uppstigningen var man tvungen att hålla i sig i stegen hela tiden, annars hade man drivit iväg. Ett tips är därför att ha en lina efter båten även om det verkar lugnt. Nu var det dock så strömt att det blev virvlar i vattnet efter båten.

Själva dyket var helt fantastiskt! Sådana mängder fisk tror jag inte att jag sett ens på tropiska dyk, det kryllade verkligen! Gott om stora gyltor, torskar och massa annat, samt ett par stora humrar. När man väl kom under "tallriken" på 10 meter så kände man inte av strömmen längre.

Både på vägen ut och vägen hem såg vi tumlare, på hemvägen stannade vi till i säkert 10 minuter när de simmade runt båten och dök upp på olika ställen, det var minst tre stycken (så många vi såg samtidigt iaf).

Kort och gott: En riktigt bra dag!