Namn: Lösen:

Dyk nr: 19, V Lagnö, Ljusterö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anna-Lena Myrén  
DATUM :
2002-09-16
MAXDJUP :
9,5 meter
DYKTID :
46 minuter

Dyka med Anna-Lena igen :-)
Vi har planerat en dykeftermiddag och jag startar redan på morgonen genom att baka en sockerkaka, nu jäklar skall här fikas!
Lite sen kommer jag iväg och vi möts på Åkersberga dykskola där jag måste göra ett pitstop för att bunkra bly. 3 kilo tyngre och 195:- fattigare åker vi därifrån och vidare till färjelägret för att lassa över mina saker från vår risiga Mitsubishi till Anna-Lenas coola Crystler!!! :-)

Vi går in på hotellet och säger:
- Nu är vi här!
- Vi skall ju arbeta här idag!
Ha ha, något överrumplad och lite stressad ser ägaren ut. Betydligt mer lättad blir han när han inser att vi bara tänker fråga om lov att dyka från bryggan igen. Det går förstås bra.

Vi åker ner till piren och rekar, bestämmer att vi går ner på stranden på vänstersidan. På med kläderna, upp med flaggan (lyckas gemensamt drapera den som en bättre bordsduk på campingbordet vid kajkanten, mycket snyggt, kanske inte så funktionellt...)
Hoppar i (jag är för tung, men blir inte så stressad över det och då gör det ju heller inte så mycket) och påbörjar sakletardyket.
Min lampa visar sig vara uselt laddad och när den börjar lysa svagare och skifta mot orange släcker jag den och tackar nej till Anna-Lenas erbjudande om att gå upp och hämta reserven. Det går bra att dyka utan lampa, men det blir ju ganska mycket tråkigare. Försöker halvhjärtat leta fina saker och passar på att träna mina nyerövrade avvägningskunskaper, det går finfint. Vi hittar ankaret igen och jag bärgar det och lägger det på flytbryggan efter en alldeles för snabb uppstigning. Vi går ner igen och letar under bryggan och inåt land, hittar många flaskor och konstiga saker.

Ett kul dyk som avslutas med sortering av dykskatter på bryggan i duggregnet. Vi hoppar ur torrisarna och hoppar i jeans och tröjor och tar med oss kaffe, sockerkaka och mackor som vi äter under trevligt småprat (jisses, Anna-Lena är en av de människor man möter som det känns som om man känt hela livet :-)) i värmen i bilen med regnet smattrande på rutorna. Jättemysigt! Det enda som saknades var några snygga killar vid campingbordet mot en vacker solnedgång...

Tack för en kul dag och bra dyk.
Kram /S - som extraknäckte som brevbärare på hemvägen. Och gjorde det bra!