Namn: Lösen:

Dyk nr: 38, Hällebäck-Gullmaren


DYKARE :
PARKAMRAT :
Anders  
DATUM :
2002-09-22
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
56 minuter

Jag har alltid varit lite skeptisk mot torrdräkt. Man har ju lärt sig att dyka vått och fortsatt med det (eftersom det blev billigast så). Men nu när hösten är här så är det inte lika lockande att plumsa i vattnet och vara våt på land. Så jag lånade Stefans torris och Daniels underställ samt ett par vikter. Detta skulle bli intressant.
Första dykmålet för dagen blev Hällebäck. När vi kom dit så var det redan fullt ös med massor av dykare. Det verkade som om det var något dykarklubb ifrån Danmark som var här på besök med ca 15 dykare. Plus att det var ett annat dykpar som redan hade gjort sitt dyk klockan 8.00! Så vi frågade dem om vart vi skulle gå ned och hur förhållanderna var. Efter en genomgång var det dags att klä på sig. Och det var som jag trodde. Halstätningen var värst! Men något som man vande sig vid. Det stora klivet blev ifrån en brygga. Och det kändes lite skumt att bara bli blöt om händerna och om huvudet…
Vi ytsimmade en bra bit och gick ned. Jag sjönk som en gråsten. Efter ett tag under vattnet kändes det som om jag inte hade gjort annat än att dyka i torrdräkt. Flytkraften fungerade perfekt. Och jag låg i rätt ställning hela tiden. Vi dök efter en vägg på vår högra sida. Men det fanns inte sådär jättemycket liv (vad jag kunde se).
Det absolut bästa med torris är efteråt. Jag pumpade in lite luft i dräkten och njöt av att vara torr….

Vi såg: Torsk, trollhummer, hummer, havsbortsmask, anemoner, bägarkoraller mm.