Namn: Lösen:

Dyk nr: 879, Galtström, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2018-05-19
MAXDJUP :
6,2 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
291 ggr

DK Lagun kickoff 2018!

Vid Galtström dukade dykklubben upp grillen, hamburgarna och dykkamraterna som markering att: NU drar äntligen utesäsongen igång!

Jag och Lars parade ihop oss med målet att söka upp linan till stockankaret som visat sig tidigare ha försvunnit.
Vi följde resterna som fanns kvar tills dess att det slutade i ett litet nystan vid de yttre vrakresterna och körde sedan på i lite oplanerad riktning vilket naurligtvis ledde till att vi så småningom inte hade en aning om vart vi var.
Efter någon sorts lov runt trodde vi att vi var tillbaka ptill uppstigningsplatsen och när det grundade upp lågvi där rätt länge och kikade på äggsamlingar på tång samt en tånglake.

När vi väl stack upp huvudena ovanför ytan inser vi att vi hamnat bakom ön som ligger utanför kajen.
Ett ganska långt sim tillaka återstår och vi börjar bli nervösa över att kolet i grillen ska ta slut och hamburgarna ska kallna! Så vi ökar tempot lite och väljer att simma på baksidan av ön så vi har rundat den helt. Kommer till de stora klippblocken på den lilla öns nordsida och där fanns fantastiska skrevor att upptäcka till ett annat dyk!

Gjorde en mellanlandning på stenarna utanför kajen för en snabb titt på granaten, men vi gav snabbt upp och tog oss vidare till kajens norra ände och gick upp vid slipen.

Detta var första dyket med min nya lampa, en SeaYa 70W LED.
Och som den levererade! En stackars 21W HID hade inte mycket att säga till om :-D