Namn: Lösen:

Dyk nr: 372, Norge, Plura


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tapani Höök  
DATUM :
2018-05-11
MAXDJUP :
9,65 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
245 ggr

Detta var det sista dyket innan hemresa. På grund av alla problem och incidenter, små och stora nöjde vi oss med att göra ett avslutande dyk och sedan bege oss hemåt igen.

En strålande dagen återigen med nästan 20 grader varmt i början av Maj uppe i fjällvärlden är sällsynt men ack så vackert, synd vi inte stannade längre här men som planerat så skulle vi åka hem idag fredag.

Med tanke på de som hände dagen innan så beslutade jag att inte göra ett penetrationsdyk idag, det var alldeles för osäkert med rådande förhållanden och allt som frös hela tiden. Till och med på ytan när jag gjorde min krandrill så frös samma inflator igen... jag gick upp till ytan och kopplade bort vingen och dök med dräkten eftersom jag mest skulle befinna mig i själva mynningen och grottöppningen.

Mawe och Janne förberedde sig för ett längre dyk medan jag och tapsa mest scootrade omkring lite vid mynningen. Det tog ungefär 10 minuter så var Janne och Mawe tillbaka och de visade sig att det hände precis samma sak för Janne som för mig...en inflatorslang frös igen...och han hade gjort samma färd upp till grottans tak som jag gjorde dagen innan.
Janne berättade att det fanns inte en sportkeps till chans att hinna parera eller tömma vingen i samma takt som den fylldes.

Efter kort debfief efter deras incident så gick dom endast in och hämtade reelen och sen drog vi.

Mycket att prata och gå igenom efter dessa dagar. Kallt, strömt, dålig sikt, smältvatten och en hel del frysningar på många olika reggar och fabrikat...

D12 - EAN30
80cuf - EAN30