Namn: Lösen:

Dyk nr: 16, Bonita


DYKARE :
PARKAMRAT :
Joakim, Leonard  
DATUM :
2018-08-18
MAXDJUP :
33,6 meter
DYKTID :
71 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
7-8 meter
VISAD :
361 ggr

Utfärd med MSDK. Sjösättning av båten i Skåre. Efter cirka en 30-40 min var vi framme på vraket, det gick lite sjö och var lite skumpigt i 20 knop. Väl framme försökte båtföraren lokalisera vraket på ekolodet, det var inte helt lätt eftersom ekolodet inte verkade klara av djupare än 35 meter, gav ingen signal. Till slut gav det utslag och vi kastade i ankaret. Tyvärr var ankaret inte av rätt typ och kättingen inte grov nog för att vi skulle kunna få fäste någonstans på vraket. Efter några försök trodde vi att vi låg rätt och skulle precis hoppa i när en dansk dykbåt anlände. De kastade ankar en bit ifrån och signalerade att de var rätt på vraket. Vi drog upp vårt ankare och eftersom det inte satt ordentligt och vi var lite osäkra. Istället la vi oss vid sidan av den båten för att använda deras lina.

Jag, Joakim och Leonard hoppade i, det var lite strömt på ytan så vi påbörjade nedstigningen direkt. Rätt dålig sikt ner till 20 meter. Hade lite förhöjd andning pga strömmen och turbulensen på ytan med ankarlina osv. Vi kom ner på vraket efter 5 min. Linan satt mot aktern till. Vi började simma runt den byggnad som låg där och sedan mot aktern. Efter att ha rundat aktern simmande vi mot fören. Lite oklart hur långt vi kom, tror vi kom fram till kommandobryggan och början på främre lastrummen och vände sedan tillbaka mot linan.

Uppstigning och deko gick bra. Lite strömt på 6 meter. Precis när vi var klara så lossnade nedstigningslinan. Oklart om danskarna lossade medvetet eller om den gick av... Pga av det kunde det andra dykparet inte göra något dyk eftersom vi inte kunde lokalisera och ankra på vraket själva.

Nedstigning: 5 min
Bottentid: 33
Medeldjup: ~31, runt 32-33 i början, sedan 29-30 m
Gasbyte 21 m
Deko: 4 min 12 m, 25min 6 m (30/70 Multideco app)
Bakgas 30,4% 230/100
Decogas 30,0% 210/100

Körde sommarunderställ + elvärmeväst. 1 kg v-vikt.