Namn: Lösen:

Dyk nr: 158, Ljusterö - "Ljusterövraket"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-09-29
MAXDJUP :
34,1 meter
DYKTID :
46 minuter

Med ett starkt vrakbegär skramlade vi ihop 8 ivriga dykare och mutade Tarald att köra oss. Första dyket gjorde vi på Ljusterövraket.

Med mina obotligt dåliga spelnerver förlorade jag i sten-sax-påse mot charlotta och vi blev sista dykpar. Alla andra lovade högtidligt att silta så mycket de kunde.

Jag tog täten med linrullen i högsta hugg. Bakom låg Jocke och sist Wallner. Fäste linan strax bredvid uppstigningslinan och simmade akterut på styrbordssidan, förbi bygget, spanade in genom fönstret och allt var sig likt :-) Fortsatte förbi bygget där jag bytte riktning och simmade över däck, stor lucka. Vid relingen bytte jag riktning igen, simmade mot aktern, nu på babordsidan, rundade aktern och simmade ytterligare en liten bit tills jag såg min egen lina, signalerade vändning. Jocke var snabb att ta loss linan och jag hade det bekväma nöjet att veva mig hemmåt medans vi sakta följde linan mot uppstigningslinan.

Som vanligt var vi på tok för snabba, väl tillbaka hade vi endast förbrukat 16 minuter av våra planerade 25 så vi tog en sväng runt fören och lite tid att detaljstudera luckor och spel. När vi förbrukat den sista minuten begav vi oss sakta uppåt. Decochef Wallner tog komandot och guidade oss genom stoppen. Ett riktigt bra dyk. Jockes linrulle busade lite och la ut lina av sig själv.

Deco: 18/1 - 9/3(81%) - 6/8
2x12 EAN 31, 210 -> 100 bar
7 L Deco EAN 81