Namn: Lösen:

Dyk nr: 119, Harm, lillsved, Advance Nitrox kurs


DYKARE :
PARKAMRAT :
Fille, Tobbe  
DATUM :
2002-09-28
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
76 minuter

EAN 40.4 Vikt 4 Kg, 2*12*200 Luft 220/10

Vi åkte båt ut efter att ha väntat i en timme på första gänget.
Väl ute vid bojen så gjorde vi en bakåt i rullning.. Fick upp en massa luft i benen så dräkten åkte iväg med fenorna fortfarande på.. Helt meningslöst att ligga där på rygg bara så jag drog upp dräkten igen och därmed fick jag på fenorna.. =) Paddlade runt och kunde fixa mig själv.. Vi gjorde bubbelcheck och s-drill. Det var strömt så vi fick paddla lite för att komma tillbaka till uppstigningslinan.

Så gick vi ner efter Uffe, Fille som 1:a, jag 2:a och Tobbe 3:a.
Nedanför linan hände nåt, vi tappade bort uffe men följde efter någon som vi trodde va uffe, visade sig vara Johan, instruktören till den andra gruppen som nu nöjesdök med anna..

Efter lite missförstånd och så hittade vi uffe och Tor som låg och väntade på oss.
Vi hittade linan och började vårt "uppdyk". Tog av oss decopavorna och fäste dem på linan. Jag lyckades inte slå de två varven runt pistolhaken så jag lämnade den bara fäst på linan...
Vi simmade vidare och Tobbes lampa strulade så han fick hjälp att lösa ut den och så när vi var klara så simmade vi vidare, lampor slocknade i ett huj, övergick till backup lampor som vi fick behålla ett tag.. Så nästa backup lampa.. Här gick vi ihop och började köra med grupp kontakt och handsignaler trots att vi fortfarande hade sikt...
Någons mask försvann och kranar skruvades av allt för att kolla att det vi övat på gått in och vi kunde hantera situationen.
Jag fick fille på longhose för hans luft var slut..

Så fick vi blunda och följa banan vidare.. Det var kul och rätt svårt att ta sig förbi alla hinder på vägen. Jag hade lite för mkt luft i fötterna så jag fick kramp i vaderna av att streta emot.. Men så hade vi plötsligt klarat banan och alla problemen och fick titta igen.. Men sikten var ju borta så vi kunde lika gärna fortsatt blunda.. =)

Jag hade typ 20 bar kvar nu så jag la mig på Filles longhose då han hjälpt mig att sluka all luft.. =Þ
Så tog vi oss tillbaka till decopavorna där Tor hjälpt till att göra noll-sikt med stor hjälp av oss oxå.. =)

Så Fille plockade sin pava och sen hade någon vart snäll och bytt plats påmin och Tobbes pava samt att jag blev förvånad för att han som borde ha simmat först borde ha tagit sin pava.. kände på första steget och tog vad jag trodde va min pava.. Var naturligtvis fel!!! *suck* nåja, vi fick tecken att följa uffe, Så tobbe först och sen Fille och jag i par, Någonstans tappade vi bort uffe så vi kikade lite på vraket.. =)
Han hittade oss och vi fick vända tillbaka och så gjorde vi uppstigningen och Fille å jag stannade lite längre på 6 m då jag frös väldigt..

Sedan genomgång på dyket, vad vi gjort och inte gjort.. =)
Kul var det i alla fall...