Namn: Lösen:

Dyk nr: 160, Alvik - Vraket "Tore"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-09-30
MAXDJUP :
10,1 meter
DYKTID :
68 minuter

Efterjobbetdyk (för sådana som jobbar). Wallner, Louise, Per, Charlotta.

Plockade upp Louise och efter flasktankning och ett dykmål på Mc Donald´s så var hela gänget på väg efter linan över till vraket. Hade för dagen lånat Louise 40 pounds vinge för att testa samt plockat av mig en anseenlig mängd bly.

Dagens plan var att tokpenetrera allt. Louise tog täten och vi värmde upp med att ta oss genom hyttens fönster. Louise slank lätt igenom, jag hängde på och med lite mek var även jag ute på andra sidan. Min store kamrat Wallner kom inte lika bra överens med de något mindre fönsterkarmarna men efter lite mekande, trixande och knuffande så var även han igenom.
Styrhytten, in via dörren, liggandes i sidoläge genom hytten och ut genom dörren på andra sidan.

Vidare till lastrummet, Louise gjorde fast linan på däck och stack ner i lastrummet och vidare genom de två rummen, jag hängde med fram till rum nummer två, där inne fanns en hel del prylar, bland annat en diskbänk. Hittade inte luckan upp så jag backade ut och Louise kapade linan och tog samma väg tillbaka.

Väl uppe på däck konstaterade vi att Wallners lånade halogul-lampa gett upp så det var slutpenetrerat för hans del.
Tog ett varv runt vraket, ner till rodret och den bortkapade propellern. Runt på andra sidan och till dörren ner i motorrummet. Louise tecknar åt mig att simma fram och kika ner i maskinrummet... jag uppfattar det som: Simma ner i maskinrummet så stannar vi här och tittar. Sagt och gjort, jag krånglar mig ner i den inte helt okomplicerade öppningen, nere i maskinrummet fanns inte helt oväntat en motor ;-) En massa pryttlar, rör och kablar. Utrymmet var ganska begränsat och ett tjockt lager sediment såg till att sabba sikten rejält. Jag vände tillbaka och krånglade mig uppför stegen, i luckan möter jag en arg Loise som pekar på linrullen. Sorry. Hon gör också ett besök i maskinrummet, MED lina.

Efter detta maskinrumsbesök avbryter vi dyket, på tillbakavägen börjar jag som vanligt känna mig lätt, Louise får gratisskjuts i utbyte mot att hon lägger sig på mina flaskor.
Ska tillägas, även om det tar emot, att 40 vingen var jäkligt skön och lättömd. Min lampa dör lägligt när vi kommer tillbaka (68 min), dags att byta accar.

2x12 EAN 40, 190 -> 100 bar