Namn: Lösen:

Dyk nr: 73, Släggö, Lysekil


DYKARE :
PARKAMRAT :
Fredrik  
DATUM :
2002-09-24
MAXDJUP :
25,4 meter
DYKTID :
51 minuter

Jonas på Oxygene i Göteborg har vänligheten att ringa upp och kolla sikten i Gullmarstrakten innan vi åker från stan. Vi får reda på att sikten är kass i Gullmarn, så vi siktar in oss på Släggö. Under resan upp känner jag mer och mer att jag har någn form av elände på gång i kroppen. Egentligen borde jag väl inte dyka utan åka hem och sova istället - men va fasen, det rensar säkert bara luftvägarna lite extra.

Vid släggö ligger ett drygt dussin hummertinor och guppar runt klippan. Vi ser ett par av dem på botten, antagligen är de nyvittjade för betena är helt orörda. Senare under dyket ser vi en hummer inne bland stenarna. En hel flock med trollhumrar skådar vi också. Utvägen simmar vi i en lite vidare båge än vanligt idag, vilket leder till att vi får se en massa mjukbotten. Det är inte riktigt det vi hade tänkt oss, så vi styr in vänster mot den lite stenigare miljön, och det är här vi hittar hummern. Ett par riktigt fina krabbor ser vi också.

Snart nog är det dags att vända tillbaka, vi bryter ytan i en stilla solnedgång. Det är gott att dyka, men det är gott att komma upp också. Mindre god är den praktförkylning jag drar på mig. Synd om mig är det inte.