Namn: Lösen:

Dyk nr: 381, Finland, Haveri guldgruva - Turisti


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hirvimies  
DATUM :
2019-01-12
MAXDJUP :
25,9 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
181 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Vinterdyk när is och snö har lagt sig i Haveri guldgruva. Det var redan en vak upphuggen när vi kom dit, men vi hade ändå med motorsågen utifall att.

Pumpen fungerar inte av någon anledning men jag tror pojkarna kommer att fixa den nu under Januari månad.

Detta var första dyket med min nya torrdräkt sedan leverans och installering av torrhuvan. Vilken otrolig skillnad med en dräkt som faktiskt passar och är helt ny och följdsam i jämförelse med min 10 år gamla cordura-dräkt som verkligen var inne på övertid. Sömmar och slitområden är verkligen helt slitna och den läcker på lite olika platser. Nya dräkten fungerade bra och dykningen var en fröjd med full rörlighet och nya trevliga ringsystem utan squeezade handleder. Till och med min SAC var betydligt bättre, ett dyk under isen och in i turisti-luola och det gick endast 50 bar på D12:orna vilket i mitt fall är relativt lite. Vi gick in i turisti, följde linan ner till botten och janne tog en peak in i schaktet. Sedan vände vi uppåt, drog några varv runt i turisti innan det var dags att gå ut igen.
Tillbaka och sedan låg ett tag på 6 meter under vaken och sedan upp och till SEO i Viljakkala för den traditionella höyry-makkara.
Haveri-gruvan har verkligen fått ett lyft med nya baracken för ombyte, riktig belysning och ordentlig platform, förut var det bara en trappa.

D12 - Luft
80cuf - EAN25