Namn: Lösen:

Dyk nr: 497, Horge, Stavanger, Norge


DYKARE :
PARKAMRAT :
Renee Aleixö  
DATUM :
2019-02-10
MAXDJUP :
17,6 meter
DYKTID :
39 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
26 ggr

14 +1,5 kg (extra för Renee, låg i dräktfickan), ammonitehelios, elväst, sealionplus, nitrox 35, start 11:52, avg 10,7 m, avg 6 grader, max 8 gr, min 6 grader

Det blev klubbdyk efter en härlig resa till Österrike som jag kom hem ifrån igår. Hade glömt att ladda lampan men fick laddat lite hemma och lite vid klubbhuset, enligt laddaren 55 % innan vi gick i. Åkte till klubbhuset och mötte de andra.

Hade föreslagit till Nueng och Kolbjörn att jag kunde göra två dyk, ett med en nybörjare och ett med någon annan så att det skulle bli bra för alla.

Jag dyker första dyket med Renee, som bara gjort ett dyk med torrdräkt innan, och som nu hade ny utrustning, bland annat en mycket fin santi espace.

VI gör en mycket grundlig genomgång inför dyket och parkontroll. Vi går ned till ca 6-7 meter och håller oss där ett par minuter. Det märktes att Renee var ny, men det dröjer inga många dyk innan hon blir avsevärt mycket bättre.

Vi dyker rakt ut, till ca 18 meter, sen svänger vi till vänster så att väggen/sluttningen var på vänster sida. Det var småtång, stenar och sandbotten. Såg några nakensnäckor.

När vi kom upp så tappade Renee sin fena så jag fick gå ned och hämta den igen.

Efter ca 25-30 minuter signalerar Renee att hon var kall, så då gick vi tillbaka till båten som redan var väldigt nära.