Namn: Lösen:

Dyk nr: 247, Björkviks brygga


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2019-02-20
MAXDJUP :
12,5 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
205 ggr

Ett kallt dyk i nollgradigt vatten.
Märkte att jag var lite blöt om höger tumme nästan direkt och tänkte att jag säkert fått lite vatten med mig in från handen.
Efter ett tag kände jag mig blöt kring handleden och svor tyst för mig själv över ringsystemet som failar vid fel temperatur. Efter drygt en kvart vart jag irriterad på dräkten då jag kände att det läckte in vatten längs hela underarmen och funderade på hur arg jag skulle vara på min dräktleverantör.

När dyket avslutades - för vi dök klart trots mitt läckage - så tog jag av mig torrhandskarna och konstaterade att det inte alls var så blött som jag befarat, inte heller var jag blöt längs underarmen, allt var snustorrt. Förutom innerhandsken som var blöt kring tumme och hela handleden.

Jag konstaterade då att innerhandskens blöta nollgradiga vatten har tryckt mot handleden så att det kylt blodkärlen så pass att en känsla av blöthet spridit sig längs underarmen. Senare hemma konstaterade jag ett nålstort hål i torrhandsken på tummen som orsakat detta. Mycket märklig känsla av upplevd blöthet, som egentligen var en kraftig nedkylning.

I övrigt ett skönt och härligt dyk med bra sikt och mycket trevligt sällskap!

Parkamraters loggar:
Mikael Wagner - Björkviksbrygga, Ingarö, Sverige