Namn: Lösen:

Dyk nr: 372, Midsommarviken, Göteborg


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2019-04-17
MAXDJUP :
22,6 meter
DYKTID :
58 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
3-4 meter
VISAD :
109 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Båten äntligen sjösatt och hög tid för acklimatisering efter resan. Sami hade bunkrat manometrar och vi möttes i hamnen strax efter 17:30. Resan gick till Vinga där bojen låg kvar efter vintern. Jag hade fått med en flaska Nitrox av misstag men det gör ju ingen skada. Använde den gamla BCD:n för omväxlings skull. Sikten var inte mycket att hurra för och det var en hel del grumliga temperaturskiftningar, ännu sämre på djupet. Mycket strulade; maskbandet åkte långsamt av, det kändes som att jag saknade bly och pös respektive kom in saltvatten i andrasteget. Dykningen var bra även om det var ont om fisk, bara snultror och en skäggsimpa. Det kompenserades av nakensnäckor inklusive äggsamlingar, hare, spökräkor, diverse krabbor, trollhummer, krusbär och en annan genomskinlig figur. Rätt kyligt på slutet.

Starttid: 18:36
Medeldjup: 14,3 m
Flaska: 10x300, Nitrox 30%, 275/80 bar
Väder: Blå himmel, vind 5 m/sek, 10,3° i luften, 7° på ytan.
Dräkt: Torrdräkt, underställ 200 g, underställskalsonger/tröja/T-shirt, & mjukbyxor, torrhandskar med stickade innervantar, 4+4+2+1,6 kg bly.
Övrigt: Gammal hederlig väst har sina fördelar jämfört med vingen. Vänster blixt helt död nu, en ny beställd. Konstaterade efteråt att bitmunstycket spruckit på flera ställen.