Namn: Lösen:

Dyk nr: 375, Södra In-Vinga inkl "Ryssen", Göteborg


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2019-06-10
MAXDJUP :
31,7 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
2-5 meter
VISAD :
65 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Sami ringde vid fyratiden och undrade om vi skulle dyka. Sagt och gjort, jag packade bilen och provianterade mat så möttes vi på Hinsholmen ett par timmar senare. Först ville inte båtmotorn gå upp i varv men det självläkte och vi lade kurs mot In-Vinga. Vattentemperaturen börjar ta sig och det var strömt och grönt av alger i ytan men lättade en bit ner. Sami navigerade helt galet ut ur gattet och vi konstaterade att man inte möter någon vägg innan 30m om man inte viker av längs höger eller vänster. På djupet var sikten minimal igen och vi spanade runt på måfå längs väggen och det kändes helt osannolikt att få syn på rester av Ryssen. Men när det närmade sig deco gick vi upp och det klarnade vid stenröset rakt ovanför Ryssen så det blev en snabb inventering av skrot någon minut. Jag noterade några röda hornkoraller, småtorskar, snultror, kockar, simpor, en skäggsimpa, många mindre humrar och av mängder av krabbtaskor. På väg upp i gattet lyckades jag dra på mig 5 min ASC.

Starttid: 19:47
Medeldjup: 18,9 m
Flaska: 10x300, Luft 21%, 275/80 bar
Väder: Molnbälte som skuggade, vind 5 m/sek, knappt någon sjö, 17° i både luften & ytvattnet.
Dräkt: Torrdräkt, underställ 200 g, underställskalsonger/tröja/T-shirt, ulltröja & mjukbyxor, torrhandskar med stickade innervantar, 4+4+2+1+1,6 kg bly.
Övrigt: Gamla BCD:n. Behöver sy fast kardborren på viktficka, skifta O-ring i inflatorslangen och klippa bort ett jack i halstätningen.