Namn: Lösen:

Dyk nr: 501, Björkvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
Casandra  
DATUM :
2019-07-11
MAXDJUP :
13 meter
DYKTID :
55 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
144 ggr

”Ingen åtgärd krävs” säger min router som för tillfället vägrar fungera. Sedan Telenor tog över driften från BBB är det bara en massa elände. Jag passar på att fabulera en logg off-line istället. I Word.

Sent om sider koms det på att det minsann är torsdag och en torsdag ju är en utmärkt dag att dyka på. Den väna sjuksköterskan har blåst en hel vårdbudget på idel nya prylar och de behöver ju dykas in innan man vågar visa sig bland folk. Själv hade jag mest ägnat mig åt navelskåderi och dagdrömmande, var inte direkt jättebusy. Vi brände således iväg i en lånad gangstapimpad Volvo mot Björkvik.

Prylarna som den gode AK, kompisar från förr, till stor del levererat satt som en smäck och levererade dessutom gas att andas. Den röda torrisen matchade mina ögonvitor, det är viktigt, och riggningen var DIR som f-n (Är osäker på vad GUE säger om benval för p-valven). Även de affärsköpta prylarna fyllde sin uppgift med råge. Damens utrustning är nu näst intill komplett. En dykback torde dock vara nästa inköp, att kånka runt på en hög med handväskor håller ju inte i längden.

En snabbvisit på den lokala krogen ger vid handen att vi nog inte är klara med säkerhetsstoppet innan köket stänger. Den lilla förlusten kompenseras dock väl av bra dykväder och bra sällskap.

Ett annat par är precis på väg upp när vi till slut kommer i vattnet. Bubblecheck och annat klaras av och vi navigerar spot on till julfesten. Det finns trots allt en del sikt kvar att förstöra. Efter en svängom fortsätter vi dyket efter plan och stöter på en dragen lina. Självklart avviker vi genast från planen och följer istället linan ut mot fossilerna efter dinosaurien och de köttätande spindlarna.
Vart linan som därifrån fortsätter är dock lite oklart, vi följde den ett kort tag men ledsnade ganska snabbt. Vände tillbaka för att följa den ursprungliga planen. En del plattfisk och kantnålar simmade i vägen, de vackra abborrarna var dock ganska få till antalet.

För den väna sjuksköterskan väntar snart en GUE-F så vi passade på att avsluta dyket med en del mankimang. Backning, död skalbagge, tömma mask på näsblod och annat hanns med. Ett fridfullt dyk som förflöt ganska väl. En härlig kväll i sommarsverige.

Efter intag av dagens kombinerade lunch/middag/kvällsmat på Max har jag nu konstaterat att jag fick med mig en stor del av stranden hem till lägenheten. Om de badande i helgen gnäller på att det saknas sand i Björkvik så kan det vara mitt fel. Hälsa att de kan nå mig via Swish.