Namn: Lösen:

Dyk nr: 382, Midsommarviken, Göteborg


DYKARE :
PARKAMRAT :
Christer  
DATUM :
2019-08-07
MAXDJUP :
21,6 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
4-8 meter
VISAD :
237 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Kvällstur med Vinan: På plats i Långedrag såg det mörkt ut med åska, regn och hårda vindbyar men det hann blåsa över innan vår båtförare dök upp. Jag slog följe med Christer som fotograferade och hade överflöd av videoljus så att vi aldrig lyckades tappa bort varandra. Vi skulle släppts innanför ett stenparti norr om Gattulven men dykledningen hade dålig koll och det blev den vanliga rutten upp i Midsommarviken där det var tätt mellan dykbåtarna. Sikten var kass <15m men längre ned var det bitvis riktigt bra. Ett trevligt dyk med mycket småfisk, en del större sej & Gyltor, mycket krabbtaskor och en hummer. Vi paddlade raskt förbi ovan bumlingar/väggparti då min buddy började bli kort på luft och jag sköt boj vid kabelslingan som vid sansad inspektion tämligen intakt ut.

Starttid: 19:11
Medeldjup: 14,3 m
Flaska: 10x300, Luft 21%, 300/140 bar
Väder: Avtagande sydlig vind 9 m/s, Kanske 20° i vattnet och något svalare i luften.
Dräkt: Torrdräkt, underställ 200 g, Träningsunderställströja, T-shirt & mjukbyxor, torrhandskar med stickade innervantar, 4+4+1+1+1,6 kg bly.
Övrigt: Gamla BCD:n, nya exklusiva tofflor för ombytet. Klippta manschetter men de börjar lösa upp sig vid limfogen nu också.