Namn: Lösen:

Dyk nr: 20, Stora Lund, Vättern Ödeshög


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2020-08-17
MAXDJUP :
24,5 meter
DYKTID :
56 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
297 ggr

Simmade en bit längre ut för att påbörja dyk men kom ur kurs så någon sände nog några mentala svordomsramsor tror jag. Jag fick ovanligt nog kämpa lite för att hålla jämna steg bitvis. Bromsade aktivt nedstigningen. Vi vände dyket på Jockes önskan efter ett tag, som en reaktion på min fråga om allt var ok. Fick textmeddelande skrivet på botten en bit efter att vi vänt. Bekräftade magkänslan. Allt var inte som vanligt. Vi tog oss upp lugnt och stadigt (jag låg kloss an hela tiden med axel eller arm mot honom) så det blev en del tid trots allt. Lite meditativt för att skingra oron.

Dök i Katerinas röda Ursuit igen och flaska från klubben. Gillar formatet på den (flaskan). Den passar mig väldigt bra (ja även dräkten satt ju som en smäck!) Handsken höll tätt och jag fick på huvan själv den här gången. Luftförbrukningen var riktigt bra trots det djupare dyket. 1700 l, 56 minuter och Snittdjup 8,8 m.

Hade lite bekymmer med avvägningen i slutet på 4-5 meter. Upptäckte vid demontering att jag tappat den ena blypåsen. Minus 1,8 kg alltså... Får vara jäkligt nöjd över min insats med det facit. Innebär att jag alltså hade 2,8 kg endast.

Mycket samtal efter det dyket. Det känns väldigt bra. Konstaterade att man har en förmån i det jag gör på dagarna, i sådana här situationer.

Parkamraters loggar:
Joakim Nilsson - Stora lund Vättern
Joakim Nilsson - Stora lund Vättern