Namn: Lösen:

Dyk nr: 412, Finland, Haveri guldgruva - Vanha Louhintasali


DYKARE :
PARKAMRAT :
Marko Kauppinen, Janne Hirvimies  
DATUM :
2020-11-07
MAXDJUP :
35,1 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
77 ggr

Dyk med 3 st i Haveri.

Det var jag, Janne och Mawe som dök tillsammans.
Nipa var också i Haveri denna morgon tillsammans med en kurskompis. Dom dök till isokivi (c:a 60m) och sen kom dom upp samtidigt som oss nästan men fortsatte dyket på 6-9 meters nivån.

Vårt dyk leddes av mig som gick först ner utefter linan från 14 meters stenen och ner till 35 meters nivån där vi simmade förbi north-ingången och vidare mot vanha louhintasali. Jag missade jumpplatsen men mawe signalerade till mig och och lade linan direkt till kroken som bara ligger cirka 3 meter från 35 meters linan men den ligger lite ovanför 35 meter så man liksom ser den inte.

Jumpet gick fint och vi drog in i vanha orten och förbi hinken och sen började mawe signalera och jag trodde han ville vända. Jag vände mig och signalerade vändning och vi hade väl lite dålig kommunikation så hela dyket vändes så det var lite trist. Misskommunikation visade sig på ytan. Mawe hade bara visat åt Janne att vi svänger lite men eftersom lampan flashade så reagerade jag lite för häftigt på signalen. Jag borde ha frågat honom....

Dyket gick fint tillbaka och så också uppstigningen. Tillbaka på 6 meter gjorde vi en drill men sen kom nipa och ville fram så vi steppade undan.

När vi kom upp till ytan var det en hel massa folk på plats, det visade sig att det var en MOD2 kurs för några stycken från helsinki som jag inte kände igen.

Har också fått klartecken från Haveri gruvdykningsorganisationen som godkänt mig som nyckelhållare till Haveri för klubbens skull. Jag måste dock göra några introdyk tillsammans med andra klubbmedlemmar som redan har nyckel.
D12 - EAN28
7 liter - syre