Namn: Lösen:

Dyk nr: 34, Släggö, Lysekil


DYKARE :
PARKAMRAT :
 
DATUM :
2020-11-07
MAXDJUP :
4,2 meter
DYKTID :
48 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
370 ggr

Zombie Apocalypse Diver-kurs
2a dyket omfattade 3 moment.

Stressad och orolig dykare skulle lugnas under ytan och följas till bryggan. Jag spelade stressad och min pardykare W (11 år) fick ta tag i mig och lugna mig. Grymt imponerad blev jag.

Dykare skulle räddas. W fick spela offer. Jag fick rädda honom; sörja för att han hade regulatorn i munnen, blåsa upp bcdn, simma upp, livräddande sim in till bryggan. Där fick jag plocka ur honom ur utrustningen innan han skulle lyftas ur vattnet. Torrslang och spännen men med regulator i munnen. Var noggrann med att hela tiden beskriva för honom vad jag skulle göra och att han kände sig ok med det och att han kunde hejda mig hela tiden om han kände att det jag gjorde inte var ok för honom. Svårt att veta var gränsen går när man som vuxen kvinna hanterar en ung pojke faktiskt. Särskilt när man dessutom behöver jobba på att hålla en viss distans vid ytan. Det var strömt och tungjobbat så jag fick mig ett ordentligt träningspass. :-D

Navigation - strömmen i viken drev oss ordentligt ur kurs! Vi fick gå upp och ytnavigera flera gånger. Vi tappade vår DM och teamets 3e medlem (de hade parat ihop sig till ett navigationspar) eftersom sikten var så dålig. Ws pappa (?) stod på bron och såg oss dyka upp på de mest oväntade ställen, flera gånger. Han fick sig nog några skratt. Så otroligt lärorikt att få dyka under lite struliga en ändå så trygga förhållande. Väldigt rolig kurs och med sjukt kul instruktör och duktiga DMs.