Namn: Lösen:

Dyk nr: 271, Betty Blue


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2020-11-11
MAXDJUP :
24 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
154 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Vi kommer fram på stigen och det är helt bäckmörkt. Martin, Lena och Stefan är redan där och står vid bilarna i mörkret. Himlen på andra sidan fjärden är mörkt röd. Det är helt stilla. Går ner till bryggan och håller i briefingen. Det är kristallklart i vattnet och man ser hela dykplatsen. Tusentals räkor och ett par mörtar syns från land.

Vi hoppar i och gör en plan att gå ner bakom klippan efter vraket. Botten är full av nattaktivitet. Stöter på en tångräka som håller på att mums i sig en skorv. Några rostiga batterier som legat länge. Sen kommer en tånglake med en halv skorv ner i halsen, den ser helt skyldig ut och har nog tagit en lite för stor tugga. Det är liv och rörelse överallt som det är när det blir mörkt.
En stor fet hornsimpa ligger i sanden och tittar på mig. Simmar förbi en förstenad gärs, som antagligen sover men oavsett så vaknar den inte av att jag lyser tretusenfemhundra lumens värt av lampa i ögat på honom, sorry fisken, fick en bild iallafall.
Rundar av uppe på det grunda, en skog som håller på att avveckla sig för säsongen, halvförmultnad ålnate med stora räkor som skuttar på den från blad till blad, aldrig sett nåt liknande!

Fett coolt dyk!