Namn: Lösen:

Dyk nr: 78, Långeviken/Norra Hamnen, Lysekil


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tobias, Olof och Fredrik  
DATUM :
2002-10-13
MAXDJUP :
12,1 meter
DYKTID :
14 minuter

Förmiddagen ägnas åt fortsatta räddningsövningar, framförallt hantering av medvetslösa dykare i lite olika situationer. Ett par småscenarier spelas också igenom.

Efter lunch sparkas ett mer seriöst scenario igång. En dykare signalerar efter hjälp i vattnet utanför dykcentret. Jag och Fredrik får uppgiften att snabbt hoppa i våra utrustningar. När vi kommer ut till platsen ligger två fridykare på ytan och markerar stället han försvann på. Vi går ner för att plocka upp honom. Han visar sig vara blyförgiftad i kubik.

Lagom som han är undsatt poppar det upp en panikslagen dykare på andra sidan bryggan. Eftersom vi har apparater på oss får vi ge oss in i elden igen. Vi går emot den panikslagne dykaren från varsitt håll, på så sätt kommer jag honom rätt i ryggen. Känns klockrent.

Roligast är dock de två sök- och bärgningsaktionerna vi gör på eftermiddagen efter ett dumpat viktbälte som väger massor (Vi tar varsin ände av bältet och delar på så vis bördan), och efter en tappad mask där vi använder söklina. Görkul.