Namn: Lösen:

Dyk nr: 578, Casper och Stern, Digerhuvud, Fårö, Gotland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2020-09-19
MAXDJUP :
54,4 meter
DYKTID :
81 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
388 ggr

Fortfarande rätt stökig sjö men vi bestämde oss för att dra ner ändå efter ett fint dyk innan. Anders Nyberg hade hjälpt till med tips så nu var vi taggade. Drog ner för slänten och landade direkt på ankarspel och en mindre del plank (oklart om det verkligen var Casper och/eller om den har förfallit rejält).

Efter lite snurrande hittade jag en tunnare rund träbit som pekade utåt (mast är ett mycket starkt ord i sammanhanget) men fäste linrullen och drog utåt. Några minuters simning och vips träffade vi Stern. Mycket starkare intryck än förra gången. Riktigt trevligt och mycket att kika på. Givetvis även kanonen. David fixade en snygg film trots att det var mycket lättsiltat. Hittade en (och skymtade ev ytterligare en) rosa/grå hälremsrena vid vraket (hur är det öht möjligt?? måste tillbaka och kolla igen).

Trevligt återsim efter 26 min BT och en mysig uppstigning. Lite trassligt slutdeco pga sjö och att Göran gjorde konster med sitt T-stycke (nytt smeknamn?) och fick min 100% för avslut.

Kanonfint dyk.

Avslutade med att riva sönder armtätningen så nu blir det Antares :-)

Dykkamrater: Göran Järbin & David Andersson

Dil 16/39
Bail 80 cf 17/34 samt 40cf 100%

Parkamraters loggar:
David Andersson - K viken digerhuvud Gotland
David Andersson - Stern + Kasper - digerhuvud Gotland