Namn: Lösen:

Dyk nr: 49, Släggö, Lysekil


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2021-04-18
MAXDJUP :
15,4 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
7 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
324 ggr

Ny dräkt uthämtad - Shark Avatar Ladies.
Skulle testa sidemount utrustningen - visade sig att kranen på ena flaskan fått sig en smäll så det gick inte att skruva i reggen. Som väl var så hade DiveTeam en kran inne och kunde byta den åt mig på studs.

Flaskorna behöver vikt - de stod rätt upp och det gjorde det svårt att läsa av luft och att slangen till halsbandet kändes kort. De behöver bli mer strömlinjeformade mot kroppen. Annars var det grymt! Lätt att komma i och ur utrustningen på egen hand.

Dräkten är fantastisk. Men gissa om jag blev paff när jag upptäckte att jag var blöt på låret. Gick upp till Malin med den och hon plockade in den direkt. Fick istället med mig den dräkt jag provdök för 2 veckor sedan. Den är ju i alla fall hel. :-) Jädra snygg service.

Gjorde en otäck reflektion idag. När jag provandades båda reggarna i vattnet innan nedstigning så kändes något så fel. Höll på att storkna. Blev illamående och kände mig kräkfärdig. Bytte till den andra reggen och då släppte det. Tog en stund att förstå varför jag upplevde sådan panik när jag andades i halsbandet. Motståndet på det stod ju på minus, i och med att jag dykt med den på singelflaska. Blev helt fascinerad av tanken att vi faktiskt sätter octon på minus när man har den undanstuffad. Den gången den väl behövs; vem sjutton kommer att komma ihåg att ändra motståndet!? Nu förstår jag ju varför Anna kände att hon inte fick luft från sin octo under djupdyket i Skår i höstas. Ändrade motståndet och vips var kvävningskänslan borta.

Såg en sjukt häftig gulfläckig/camo-färgad fisk

Parkamraters loggar:
Joakim Nilsson - Släggö, Lysekil