Namn: Lösen:

Dyk nr: 969, "Nora af Drammen", Bergafjärden, Sundsvall


DYKARE :
PARKAMRAT :
 
DATUM :
2021-08-06
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
125 ggr

När vi ändå "var i krokarna" lämnade jag in en önskan om att testa sikten vid "Nora af Drammen". Vraket som gäckat mig sedan jag och Jimmie var här då det var kalas-sikt, men utan kamera, och efter den bara varit sikt fram till glaset på masken vid tillfällen då jag haft kamera med mig.

Denna gång var sikten ok, även om det inte var i närheten av mitt första besök. Vikten vid nedstigningsbojen låg mitt i sanden i förskeppet. Simmade runt det och kom så småningom om fram till bogen och fotograferade det jag tror är resterna av ornament kring boksprötet.

Chansade sedan på att simma rakt norrut och efter kanske 20 meter blev det fullträff vid rodret på akterskeppet. Följde det norrut och vid slutet tänkte jag att gick det bra med norrut så fortsätter jag. Och mycket riktigt, efter kanske 10 meter stod bråspelet där, nerkört i botten.

Lättflyktig botten gjorde att sikten tillbaka där jag fotat inte längre var något att skryta med och vid akterskeppet fastnade ytmarkeringsbojen i ett spant vilket rörde upp sikten lite extra. Vid övergången mellan akterskepp och förskepp tappade jag bort orienteringen och testade att zick-zack'a mig fram men hittade inte igen förskeppet. Avslutade dyket med ett säkerhetsstopp i fritt vatten. Fint dyk.

For hemöver med leende på läpparna och glada sinnen efter en underbar dag på och i havet.