Namn: Lösen:

Dyk nr: 106, Klåveskär, Marina av Hönö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Hällgren  
DATUM :
2021-09-07
MAXDJUP :
27,1 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
294 ggr

Det planerade dyket vid Knappen och Albert Höök blev inte som tänkt. Med bara några minuter kvar till platsen så genskjuts vi av försvarsmakten som informerar om skarpövning och vi kan bara konstatera att Knappen ligger inom området för övningen. Så snabb omfallplanering gjorde att vi åkte till Marina av Hönö istället. Johan har ju aldrig varit där så han jublade givetvis. :-D

Det var mörkt när vi kom fram och la till i rännan och simmade igenom, gick ner och kom direkt på inre långsidan på vraket. Min bottentid var bra mycket kortare än Johans då han hade nitrox så jag jobbade på att finnas ett par meter ovanför honom, vi cirklade runt motsols och steg uppåt. Andades ner flaskorna ordentligt och lyckades pussla ihop en riktigt bra bottentid trots att jag bara hade luft i flaskorna.

Hade glömt kvar huvan och handskarna innanför dörren så jag kastade mig i bilen och införskaffade en vinterhuva på Oxy och hade trefingervantar i backen, så de fick agera stand in. Det var onekligen ovant att göra handtecken utan att kunna använda alla fingrarna och att kunna clipsa fast longhosen var bökigt. Men jag frös verkligen inte.