Namn: Lösen:

Dyk nr: 458, Tyr (Mapas med Niklas)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Marko Kauppinen, Hirvimies  
DATUM :
2021-10-21
MAXDJUP :
32,1 meter
DYKTID :
66 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
128 ggr

Dyk med Niklas båt Mapas.

Bokade med Niklas i 2 dagar tillsammans med Marko, Janne och Perre skulle också komma med.

Vi bodde på Lotsen nere på Dalarö, perfekt ställe alldeles vid vattnet och plats för förvaring och torkrum, det är verkligen perfekt om man har med sig lite grejer.
Dagen började inte helt bra eftersom (undertecknad) glömde sin dräkt på land och vi fick vända för att hämta den, tog oss 1,5 timme extra cirka :( men eftersom vi bokat båten så var det är görbart.
Vi vände och jag kom med på första dyket också.

Första gången med Janne och Mawe i Stockholms skärgård, riktigt roligt efter alla år att få ta med dom på lite vrak.
Förhoppningen var först att få dyka ytterskärgårdens pärlor men höstvädret är oss övermäktigt så det fick blir innerskärgårdens fina vrak.

Första vrakdyket blev TYR.

Vi kom ner ungefär midskepps där var swimthrough-dörrarna finns. Vi gjorde fast kettingen ordentligt i relingen så bojen fins kommer finns kvar till senare.

Sedan börjar vi simma runt TYR i flera varje på olika djupt. Sakta sakta uppåt och kollade in de mesta vi kunde finna på. Det var en hel del man inte sett tidigare med OC-dykning. Nu tog vi oss ordentligt med tid och bara decade ur allt på 6 och 9 meter. Detta var typ 10 minuters så inte så illa.
På en ganska oväntat ställe på båten hittade en riktigt "klenod" som jag aldrig trodde skulle få vara kvar. Det var Marko som fick syn på föremålet och visade oss, synnerligen intressant.