Namn: Lösen:

Dyk nr: 462, Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Hirvimies  
DATUM :
2021-10-23
MAXDJUP :
17,8 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
133 ggr

Dyk på Harm fick avsluta dykhelgen med Marko och Janne.
Dagen till ära fick vi celebert besök i form av en gammal dykkompis som jag inte sett på många år, nämligen Per Eriksson. Det var roligt att få ses igen, synd bara det inte fungerade att dyka tillsammans. Vi fick ändå lite tjöt på stranden under förberedelserna inför dyket.
Tror det är minst 6-7 år sedan sista jag dök här, tror faktiskt det var med Reine och Perre.

Vi var först lite osäkra på vart linan börjar så vi tänkte ta 5 meters kurvan mot den lilla bryggan som verkar vara borta nu, de ser dock inte likadant ut som för 8 år sen. Känns som att den var mycket större tidigare.

Vi träffade på en lina som började på 3 meters djup bara en bit utanför sandstranden. Vi följde den linan och mötte på en korsning där den högra linan garanterat går till Galeasen så vi tog den vänstra och simmade i cirka 10 minuter där sedan en lina gick rakt uppåt till relingen och linan från Galeasen ansluter till den 3 punktskorsningen.

Väl uppe på Harm simmade vi runt lite som man brukar göra på Harm. Bygget, kollisionspunkten och föröver ovanför lastrummen och fören.

Vi gick ner på botten framför fören men såg inte skymten av linan till Pluto/Skraken.

Om någon har färsk information om linan från harm till Pluto/Skraken får ni gärna meddela i gästboken.

Vi vände sedan tillbaka mot aktern på styrbordssidan och kollade in wc:n som är helt plundrad.
På aktern cirklade vi ner mot roder och propp, sedan gick vi tillbaka.
Resten av dyker gick smärtfritt förutom sista biten på 2-3 meter och gungigt vatten, det var ett elände med RB att hålla sig stadig på botten. Därför tänkte jag att det blir skönare andas i BoVen när det guppar så mycket...det fungerade dock inte så bra eftersom den började friflöda utan orsak, oerhört irriterande. Få se hur jag gör med BOV framöver..litar riktigt inte på den.

Dil 23/30 (toppade med bail efter dyken på Ingrid)