Namn: Lösen:

Dyk nr: 171, Tyresö - "Dyviksvraket"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-10-24
MAXDJUP :
12,6 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
7 grader

Desperat efter att dyka så det blev att hoppa i vid dyviksvraket... igen. Ner i lastrummet och smög fram så gott det gick på den något begränsade ytan. I fören står ett bord och luckan längst fram kanske man kan ta sig upp via med lite våld. Fanns även en trappa upp i hytten men den var väl trång. Spanade in maskinen och all bråte.
In i hytten genom alla fönster och luckan i taket, lite grejjer hade flyttats runt sedan förra gången, satte tillbaka radion.

Efter detta tränade vi lindragning, drog ett varv runt vraket med diverse fästpunkter och tekniker, funkade bra. Tänkte ta ytterligare en sväng ner i lasrummet, wallner skulle gå först... plötsligt ser jag att han baklänges kommer tillbaka upp ur luckan i 100 knyck och pekar hysteriskt ner i lastrummet... där nere står en stor tokagressiv svart fisk och hugger efter allt som kommer i närheten! ;-)

Vi lät den elake vara och letade i stället efter segelbåten som ska ligga i närheten, vi hittade den inte men en massa andra prylar. En boj, ett handfat, porslin och ett stort betongrör. Jag ville leta vidare men Andreas ville hem och bajsa.

2x12 EAN 32, 210 -> 150 bar
Vattentemp: +7