Namn: Lösen:

Dyk nr: 125, Skår, Gullmarsfjorden


DYKARE :
PARKAMRAT :
Alizz Axberg  
DATUM :
2021-12-24
MAXDJUP :
24,6 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
8 meter
VISAD :
209 ggr

Mapping projekt för divemastern
Sikten var fin. Kallt som satan (-8) och snö på land. Vi funderade flera gånger på om det verkligen inte saknades något i skallen på oss.
Alizz höll kurs och antecknade. Jag blåste boj och manövrerade markeringarna. Björn stod på land och plottade markeringarna digitalt.
Det var stundtals ordentligt strömt och bojen drev så att det var svårt att få slack på linan. Så varje markering fick jag först hala in bojen och seden simma och dra bojen neråt minst två meter för att vara säker på att markeringen syntes. Gjorde minst två drag på varje markering. Fick feed back sedan på att de hade synts väldigt bra.
På insimmet tillbaka så fick vi syn på en märklig pryl i vattnet. Som en lång ormliknande manet. Alizz hade som väl var Gopron med sig och filmade. Hon kollade med Klas efteråt och det visade sig vara en siphonophor. Tydligen ovanlig. Det gjorde att så här efteråt var dyket värt all möda. :-D

Jag hade dessutom på egen hand (sufflerad av Christian via messenger) lyckats laga ett hål i min dräkt kvällen innan. Och inget läckage! <3 5 grader i vattnet generellt. Hela 10 grader på 23 meter.